Logo KARIB

Idea logo KARIB merujuk kepada beberapa aspek yang sedikit sebanyak menggambarkan apa yang ada pada Imtiaz itu sendiri. Bermula dengan warna ‘Maroon’ yang digunakan pada logo sememangnya amat sinonim dengan warna tema Imtiaz. Tiga warna yang digunakan iaitu warna Maroon, Biru dan Kuning melambangkan warna asal pada konsep Quranik, Ensaiklopedik dan Ijtihadik. Tiga individu dalam bentuk pengolahan abstrak menggambarkan sahabat karib yang saling bantu membantu dan merupakan objektif utama penubuhan KARIB.

Beginilah rupa yang amat dikenali oleh pelajar Imtiaz. Tulisan imtiaz yang menggunakan font ‘impact’ dan sedikit serong menggunakan stail ‘impact’.

Gambar tiga bulatan di atas merupakan gambar yang menunjukkan bagaimana tiga konsep iaitu Quranik, Ensiklopedik & Ijtihadik mampu melahirkan insan Ulul Albab. Tiga warna yang digunakan bagi menggambarkan tiga konsep tersebut turut di adaptasikan kedalam logo KARIB seperti yang dipaparkan di laman web karib.net.

Share:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Share:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Projek Infaq KARIB

Alhamdulillah…60 Pek Makanan untuk #ProjekInfaqKARIB bagi Fasa 1 telah sampai ke Besut dan sebilangannya sudah diagihkan bermula hari ini di kawasan Hulu Besut dan Jabi.

Allahyarham Abdul Rahman

Kali terakhir jumpa adalah sebulan sebelum PKP, 15 Februari 2020 ketika menjemput beliau ke Majlis Apresiasi Kepimpinan Ulul Albab 2020 di Besut, Bumi Ulul Albab.

Hulu Besut bersama KARIB

KARIB – Kelab Alumni & Rakan Imtiaz Besut diterajui oleh anak muda Cikgu Raja Azman. Sesungguhnya kami sedikit cemburu kerana kesedaran mereka dalam membantu dimiliki

Projek Darul Makmur

Projek Darul Makmur

Jom sama-sama menyumbang untuk membantu bersama #ProjectDarulMakmur bagi meringankan beban mereka yang terjejas banjir di Pahang baru-baru ini.Antara yang turut serta menyokong #ProjectDarulMakmur ialah Angkatan

Logo KARIB

Logo KARIB

Idea logo KARIB merujuk kepada beberapa aspek yang sedikit sebanyak menggambarkan apa yang ada pada Imtiaz itu sendiri. Bermula dengan warna ‘Maroon’ yang digunakan pada