Logo KARIB V2.0

Logo KARIB

Idea logo KARIB merujuk kepada beberapa aspek yang sedikit sebanyak menggambarkan apa yang ada pada Imtiaz itu sendiri. Bermula dengan warna ‘Maroon’ yang digunakan pada logo sememangnya amat sinonim dengan warna tema Imtiaz. Tiga warna yang digunakan iaitu warna Maroon, Biru dan Kuning melambangkan warna asal pada konsep Quranik, Ensaiklopedik dan Ijtihadik. Tiga individu dalam bentuk pengolahan abstrak menggambarkan sahabat karib yang saling bantu membantu dan merupakan objektif utama penubuhan KARIB.

Beginilah rupa yang amat dikenali oleh pelajar Imtiaz. Tulisan imtiaz yang menggunakan font ‘impact’ dan sedikit serong menggunakan stail ‘impact’.

Gambar tiga bulatan di atas merupakan gambar yang menunjukkan bagaimana tiga konsep iaitu Quranik, Ensiklopedik & Ijtihadik mampu melahirkan insan Ulul Albab. Tiga warna yang digunakan bagi menggambarkan tiga konsep tersebut turut di adaptasikan kedalam logo KARIB seperti yang dipaparkan di laman web karib.net.

Tamat

Hulu Besut bersama KARIB

KARIB – Kelab Alumni & Rakan Imtiaz Besut diterajui oleh anak muda Cikgu Raja Azman. Sesungguhnya kami sedikit cemburu kerana kesedaran mereka dalam membantu dimiliki lebih awal dalam usia. Sedangkan [...]
Read more

UPDATE; DANA ALUMNI IMTIAZ BESUT (KARIB) BAGI TUJUAN INFAQ PENDIDIKAN

Rujuk : https://memberz.studio61.my/pencarian-dana-rm100k-untuk-menaik-taraf-pusat-sumber-al-idrisi-sm-imtiaz-yt-besut/ Jom sama-sama gandakan pahala untuk bersedekah pada hari jumaat yang penuh barakah ini. Fasa Pertama :Pembelian Karpet untuk keseluruhan pusat sumber @ perpustakaan.Jumlah terkumpul : RM3500.00 *SELESAI [...]
Read more
Logo KARIB V2.0

Logo KARIB

Idea logo KARIB merujuk kepada beberapa aspek yang sedikit sebanyak menggambarkan apa yang ada pada Imtiaz itu sendiri. Bermula dengan warna ‘Maroon’ yang digunakan pada logo sememangnya amat sinonim dengan [...]
Read more
Logo KARIB V2.0
KARIB ialah persatuan Kelab Alumni & Rakan Imtiaz Besut bertujuan untuk membantu serta merapatkan lagi hubungan sesama bekas pelajar dan masyarakat.
KARIB ialah persatuan Kelab Alumni & Rakan Imtiaz Besut bertujuan untuk membantu serta merapatkan lagi hubungan sesama bekas pelajar dan masyarakat.