PENCARIAN DANA RM100K UNTUK MENAIK TARAF PUSAT SUMBER AL-IDRISI SM IMTIAZ YT BESUT

Alhamdulillah…petang ini (1 September 2022) bersama-sama dengan Timbalan saya, Saudara Amin Idris memerah idea merencana strategi bagaimana KARIB (Kelab Alumni dan Rakan Imtiaz Besut) mengambil inisiatif dapat membantu pihak SM Imtiaz YT Besut (i-Best) untuk mengumpul dana sebanyak RM100K bagi tujuan Infaq Pendidikan bagi melengkapkan perpustakaan sekolah dengan pelbagai kemudahan supaya lebih kondusif serta lengkap dengan ciri-ciri akses internet berkelas dunia selaras menjadikan i-Best sebagai The Best School in The World.

Jom kita mulakan dengan penyediaan tabung khas untuk tujuan ini melalui sumbangan ke Akaun KARIB di pautan https://toyyibpay.com/Pusat-Sumber-Imtiaz-Besut .

Semoga setiap sumbangan derma dan infaq yang tuan-tuan berikan mengalir di dalamnya pahala saham akhirat setiap kali pelajar-pelajar i-Best menggunakan perpustakaan tersebut.

Pihak KARIB juga menerima apa-apa cadangan sumbangan pelbagai bahan ilmiah untuk Pusat Sumber ini. Saya alu-alukan mana-mana individu atau organisasi yang dapat membantu pihak KARIB dalam usaha ini dan boleh terus menghubungi saya di talian 011-11496261 untuk perbincangan.

p/s : Saya akan pinkan post ini di profil fb saya untuk tujuan update sumbangan dari semasa ke semasa sehingga dana yang diperlukan benar-benar cukup. Semoga Allah SWT jua akan menyelesaikan dan menyempurnakan misi ini…in sha Allah.

Tamat

Buka akaun bank persatuan KARIB

Alhamdulilah pembukaan akaun bank KARIB telah selamat dijayakan oleh wakil2 KARIB di Maybank Jerteh. Akaun Maybank Islamic bernombor: 5630-4633-6453 akan digunakan oleh pihak KARIB bagi tujuan mengutip yuran pendaftaran, derma [...]
Read more

Jualan Buku IMTIAZ: Untold Story

The Origin, Conception, Planning, Development and Implementation of the First Ulul Albab Educational Programme: The Untold Story of Imtiaz Kota Putera, Besut, Terengganu. Umi Kalthom Abdul Manaf, PhDZuraidah Abdul Manaf, [...]
Read more
Logo KARIB V2.0
KARIB ialah persatuan Kelab Alumni & Rakan Imtiaz Besut bertujuan untuk membantu serta merapatkan lagi hubungan sesama bekas pelajar dan masyarakat.
KARIB ialah persatuan Kelab Alumni & Rakan Imtiaz Besut bertujuan untuk membantu serta merapatkan lagi hubungan sesama bekas pelajar dan masyarakat.